Filter

Ecologische relatiegeschenken

Op deze pagina vind je onze ecologische relatiegeschenken. Groene geschenken, maar dat niet alleen. Bij de productie van deze geschenken wordt rekening gehouden met het milieu maar ook met de leefomgeving.

  • Unieke producten
  • Persoonlijk advies
  • Snelle levering
  • Producten 1-24 van 27

Hoog naar laag sorteren

Wat zijn ecologische relatiegeschenken?

Biologisch en ecologisch zijn twee termen die nogal eens met elkaar verward worden. Begrijpelijk. In beide gevallen zijn producten, wanneer zij dit label dragen, voor het milieu dan zonder dit label. Maar wat betekent ecologisch nou precies en wat zijn ecologische geschenken?

Biologisch

Wanneer een product, met name voedsel, als biologisch wordt bestempeld dan verwijst dit naar de manier waarop het voedsel verbouwd is. Een product mag pas biologisch genoemd worden wanneer het voldoet aan een aantal regels. Bij plantaardig biologisch voedsel mag bijvoorbeeld geen gebruik zijn gemaakt van pesticiden en bestrijdingsmiddelen. Gaat het om bijvoorbeeld vlees, dan moet het vee op natuurlijke wijze worden gehouden.

De engelse term is 'organic', dit betekent organisch, hiermee bedoelt men hetzelfde als met biologisch.

Ecologisch

Ecologische producten zijn niet alleen op natuurlijke wijze verbouwd of geproduceerd. Ze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid. Er wordt veel aandacht besteed aan de impact op de omgeving en het ecosysteem. Het zijn voornamelijk producten waarbij er rekening wordt gehouden met het in stand houden en verbeteren van het natuurlijke leefmilieu.

Ecologische geschenken

Wat zijn ecologische relatiegeschenken dan? Dit zijn dus geschenken waarbij bij de productie rekening wordt gehouden met het in stand houden en verbeteren van het natuurlijke leefmilieu. Ecologische geschenken zijn duurzaam en worden steeds populairder.