Filter

Geschiedenis klavertje vier

  • Unieke producten
  • Persoonlijk advies
  • Snelle levering

Pluk je Geluk! - De geschiedenis van het klavertje vier

De geschiedenis van het Klaver Vier gaat terug tot in de Middeleeuwen. De vier blaadjes staan symbool voor de perfecte eenheid. Voorspoed, Vertrouwen, Liefde en natuurlijk, Geluk.

Een bijzonder cadeau met een betekenis! De kans dat je tussen een bed Klavers een Klavertje Vier aantreft is slechts 1 op de duizend tot 1 op de 10.000.  Maar met onze Geluksklavers heb je het geluk in eigen hand! Bijzonder geschikt als attentie voor bijvoorbeeld een afscheid, receptie, weggevertje bij een opening, etc.


Verpakkingen

Wij leveren de kweeksetjes in diverse verpakkingen. De basis voor iedere presentatie zijn 3 Klaverbollen voor het kweken van een echt Klaverje Vier. In een mooie blikverpakking, een doosje of een speciale verpakking voor verzending per post, realiseren voor vrijwel ieder budget een originele Geluksbrenger!


Geschiedenis

De legende van het Klavertje Vier voert terug naar de tijd van St. Patrick. Hij werd rond 373 geboren in Schotland. Zijn echte naam luidde Maewyn Succat. Op zijn 16-de werd hij ontvoerd door piraten en verkocht als slaaf. Tijdens zijn 6-jaar durende slavernij kreeg hij steeds vaker religieuze visioenen en putte hij kracht uit het geloof. Hij ontsnapte, reisde naar Frankrijk en werd priester. Op zijn zestigste keerde hij terug naar Ierland om daar het Christendom te verspreiden. 
Men zegt dat Maewyn een onvoorstelbaar sterke persoonlijkheid bezat waarmee hij steeds iedere tegenslag wist te overwinnen. Het klavertje gebruikte hij als een metafoor om de drie-eenheid: Vader, Zoon en Heilige Geest aan te duiden. Het klavertje drie had de vorm van een kruis en men geloofde in het algemeen dat dit een teken was van perfecte eenheid. Het Klaverblad is het symbool voor Ierland, alhoewel de harp het officiële symbool is.


Sint Patrick's Day

St. Patrick's Day wordt op 17 maart door alle Ieren, waar dan ook ter wereld, gevierd. Dit gebruik stamt uit de zevende eeuw en het is sindsdien een ononderbroken traditie.