Flower/Seed bomb: Kweek een bloemenzee met slechts één worp!

Flower/Seed bomb: Kweek een bloemenzee met slechts één worp!

De flower bomb, of ook wel seed bomb genoemd, ziet er uit als een raar bolletje klei. Deze zaadbommen zijn gemaakt om zo op de grond te gooien en beloven met één worp een zee aan bloemen... Maar hoe werkt dat nu precies? Wij leggen het uit!

flower bomb in jute zakjeWat zijn flower/seed bombs?

Een flower/seed bomb is bal gemaakt van klei, grond en zaden. De balletjes hebben een doorsnee van ca. 3 cm. De speciale mix van klei en grond zorgt er voor dat je de flower bombs niet hoeft te planten, maar zo op de grond kan gooien, rollen of leggen. Het gooien van zaadbommen is ooit bedacht voor 'guerilla gardening': het opfleuren van een gebied door het gooien van zaadbommen op braak liggend terrein of moeilijk bereikbare grond. De zaadbommen groeien al snel uit tot een zee van kleurrijke bloemen.

Door regen of door de flower bombs te besproeien met water zullen de zaden binnenin activeren en uitgroeien. Na ca. 7 dagen zie je al de eerste groene scheuten. Zo maak je jouw 'grijze' omgeving groen en kleurrijk! Maar het is toch nog leuker om de flower bombs te gooien op eigen terrein: op en rondom thuis/kantoor!?

Flower bombs als giveaway

Ruil het standaard bosje bloemen in voor een zakje flower bombs! Onze flower bombs bevatten wel 10-15 verschillende soorten bloemenzaad, die tegelijkertijd uitbloeien tot een bijzonder 'boeket' aan wild- of zomerbloemen. Met twee zaadbommen in een jute zakje geef je dus stiekem een behoorlijke bos met bloemen!

De flower bombs zitten verpakt in een jute-look zakje: een zakje dat lijkt op jute, maar is gemaakt van een sterkere doch zacht en soepele stof, ook wel PE stoffen genoemd. De jute zakjes worden gesloten met een trekkoord. Hier hangen wij een persoonlijk kaartje aan. Het kaartje kun je volledig naar wens vormgeven. Laat hier jouw persoonlijke boodschap achter en maak het kaartje op in jullie huisstijl.

Bekijk hier de flower bombs in een jute zakje >>

flower bomb in jute zakje-wildbloemen

zomerbloemen-flower bomb
wildbloemen-flower bomb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schenk de flower bombs als geschenk aan collega's, personeel en relaties, in plaats van een bosje bloemen!
Of zet de zaadbommen in als unieke giveaway of zomermailing naar (potentiële) klanten.

Wil je meer informatie over de flower bomb? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen je graag
met het samenstellen van een uniek geschenk, giveaway of postmailing.
De flower bomb is voor diverse doeleinden inzetbaar!

Tip! Bekijk ook ons volledige assortiment met greengifts, met o.a. geluksklavers,
zonnebloemen, leafplantjes en diverse andere kweeksets.