• Gepersonaliseerde geschenken
  • Écht persoonlijk advies
  • Productie in eigen huis

Kerststol XXL - 1200 gram

Basisprijs per stuk € 22,65 € 27,41 incl. BTW

Een heerlijke luxe stol. Deze stol is wel heel speciaal, want hij is supergroot. Wel 1250 gram! Daarnaast wordt deze stol speciaal gebakken op order, dus supervers én dat proef je! Je kan en mag deze stol dan ook niet vergelijken met de kerststol die je in de supermarkten kunt vinden. Deze worden vaak al zo'n 2 maanden van te voren gebakken en gedompeld in boter en/of suiker om te preserveren en rijpen. Je proeft het verschil!

Kerststol XXL - 1200 gram

Reuze kerststol speciaal gebakken

Het is geen kerst zonder kerststol..

Een heerlijke luxe stol. Een stol is een luxe brood welke worden gemaakt uit de hoofdingrediënten deeg, rozijnen en amandelspijs! De stol is van oorsprong een vruchtbaarheidssymbool. Een geweldige traditie die niet mag missen tijdens de kerstdagen. 

Deze stol is wel heel speciaal, want hij is supergroot! wel 1250 gram!!  Daarnaast wordt deze stol speciaal gebakken op order, dus supervers, en dat proef je!
Je kan en mag deze stol dan ook niet vergelijken met de kerststol die je in de supermarkten kunt vinden. Deze worden vaak al zo'n 2 maanden van te voren gebakken en gedompels in boter en/of suiker om te preserveren en rijpen. Je proeft het verschil!

Jouw klanten en relaties zullen smullen van deze stol en de verse smaak zal positief jouw merk of bedrijf in het licht brengen.

Personaliseren

Je kunt de stol personaliseren door middel van een sticker te plaatsen op de doos. Deze sticker kun je geheel zelf ontwerpen of laten ontwerpen door ons creatieve team. Die hebben ideeën teveel en moeten ook hun ei kwijt :)

Upload in dit geval even je logo en je wensen en zij nemen contact met je op.

Oorsprong van de kerststol

De kerststol (en zijn equivalenten in de vorm van de Paas- en Pinksterstol) zijn producten waarvan de herkomst niet exact is vast te stellen. De naam doet wel aan Duitse oorsprong denken, maar dezelfde vorm kwam ook al voor bij de Friese kerstbroden en is al enige eeuwen in gebruik. Van oorsprong zijn de stollen een vruchtbaarheidssymbool (Klobebrot) wat nog duidelijk te zien is aan de kerf of kloof in het deeg aangebracht.

In Duitsland komen de stollen ook voor onder de namen ‘Strietzel’ en ‘Strützel’. Evenals bij de ronde vlaaien werden ook deze broden aanvankelijk in ronde vorm gebakken. De latere langgerekte vorm was vermoedelijk bedoeld om het oppervlak van de ovenvloer beter te benutten.

De daadwerkelijke oorsprong van de kerststol is moeilijk te achterhalen. In de archieven in Dresden worden kerststollen genoemd in documenten uit 1438. In 1496 werden 'Die Christbrote uff Weihnachten' als handelswaar op de markten verkocht en dit gebak gaf later de naam aan de kerstmarkt in Dresden.

Daar werd voorts in 1528 verklaard dat het bakken van fijnere gebaksoorten – waaronder de stol werd geschaard – voortaan uitsluitend door koekbakkers mochten worden vervaardigd en niet langer door ‘gewone’  broodbakkers. Vele malen worden in Duitse archieven de stollen vermeld als pachtbetaling aan vorstelijke en geestelijke hoge heren. De vermaarde ‘Koningsstol’ in Dresden wordt als zodanig al genoemd in 1529. Uitvoerige recepten van stollen werden echter pas na 1700 als ‘ boterstollen’ opgetekend in vakboeken, afkomstig uit Berlijn en Leipzig.

Hoe de receptuur uiteindelijk in Nederland kwam: wie zal het zeggen? Er bestaat een verhaal, afkomstig uit Zuid – Holland, dat wellicht een tip van de sluier kan oplichten. In het Duitse Thüringen kende men lang geleden (hoe lang vertelt het verhaal niet) hongersnood. Door Nederlandse bakkers werd geld ingezameld om een lading tarwe te kunnen verzenden. Uit dankbaarheid zond Thüringen aan de commissie van Nederlandse bakkers naderhand het recept van Thüringer Weihnachtsstollen.

 

Kerststol XXL - 1200 gram

Specificaties

Gewicht 1250 gram

Downloads

Kerststol XXL - 1200 gram

Vraag je offerte aan

Altijd binnen één
werkdag een offerte!
Kerststol XXL - 1200 gram

Productreviews

Plaats een review
Er zijn nog geen reviews! Ben jij de eerste?