Waar kan ik kruidnoten en pepernoten kopen?

Waar kan ik kruidnoten en pepernoten kopen?

Kruidnoten en pepernoten, traditioneel lekkers dat in de laatste maanden van het jaar ontzettend populair is in Nederland. Natuurlijk heeft dit alles te maken met de komst van Sinterklaas. Hoewel het Sinterklaasfeest pas op 5 december gevierd wordt, zijn zowel kruidnoten als pepernoten al veel eerder te koop in de winkels. Ook onze kruidnoten en pepernoten kun je al bestellen wanneer de temperaturen nog hoog zijn. Bereid je goed voor op het Sinterklaasfeest. Op Geluk.com kun je kruidnoten en pepernoten kopen in alle soorten en maten. In de mix vind je de producten terug als strooigoed.

Het ontstaan van kruidnoten en pepernoten

Pepernoten zijn al lang geleden ontstaan. Al vanaf de zestiende eeuw is dit strooigoed in de omloop als lekkernij. Ook toen waren ze bij kinderen favoriet en werden ze ingezet om zoete kindjes te verwennen. In die tijd zagen de kruidnootjes er wel degelijk anders uit dan vandaag de dag. Het waren toen eerder blokjes en ze hadden niet dezelfde smaak die pepernoten vandaag de dag hadden. Niet die lekkere taaitaai smaak, maar meer ontbijtkoek of peperkoek. De smaak veranderde in de tijd. Het was in de achttiende eeuw toen men ging experimenteren met specerijen uit het Verre Oosten. Denk hierbij aan peper, nootmuskaat, kaneel, gember en kruidnagel. Dit leidde tot het ontstaan van de kruidnoot. De kruidnoot was harder en was meer geschikt om mee te strooien. Sinterklaas kan erover meepraten. Vanaf de negentiende eeuw is de kruidnoot terug te vinden in de kookboeken. De populariteit van dit nootje dat eigenlijk meer een koekje is enorm gegroeid en vandaag de dag worden er meer gegeten dan ooit!

Verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Er is nog weleens verwarring over wat het verschil is tussen pepernoten en kruidnoten. Zowel kruidnoten als pepernoten vallen in de volksmond vaak onder de noemer ‘pepernoten’. Maar dit is eigenlijk niet helemaal juist. Want er is een groot verschil tussen deze twee soorten strooigoed. Kort gezegd zijn kruidnoten de speculaasbolletjes en pepernoten de brokjes peperkoek. Het mag duidelijk zijn dat er in structuur en smaak is er zeker verschil tussen deze twee producten. De kruidnootjes worden over het algemeen meer gegeten in Nederland, maar over smaak valt niet te twisten.

Kruidnoten bestellen

Bolletje kruidnoten 5kg

bolletje kruidnoten uitdeeldoos

bolletje chocolade kruidnoten uitdeeldoos

Wij hebben een uitgebreid aanbod aan kruidnoten. Van bulkverpakkingen tot aan op maat gemaakte zakjes en blikjes die je als geschenk weg kunt geven. Bovenstaand zijn enkele voorbeelden hiervan. Dit zijn van links naar rechts: Bolletje kruidnoten 5kg, Bolletje kruidnoten uitdeelzakjes 60st. en de Bolletje chocolade kruidnoten uitdeeldoos. Alle kruidnoten van Bolletje zijn van uitstekende kwaliteit, zijn krokant en erg smaakvol. Deze varianten zijn erg populair en vallen op meerdere manieren goed in de smaak! Deze zijn ideaal voor Sinterklaasfeesten, voor het uitdelen aan meerdere kinderen, maar het is ook erg lekker om deze lekkernijen gewoon op kantoor uit te delen. Dit zijn enkele varianten op ons brede en complete assortiment. Neem zo ook eens een kijkje bij de sinterklaaspakketten of de samengestelde producten met kruidnoten.

Kruidnoten in verpakking

Naast onze bulkverpakkingen hebben we ook kruidnoten per stuk verpakt. Je vindt de kruidnoten terug in leuke geschenkverpakkingen en als onderdeel van Sinterklaaspakketten. Enkele voorbeelden hiervan vind je hieronder.

  • Diverse jute zakken met sinterklaaslekkenrijen welke je kunt bestellen met verschillende soorten inhoud.
  • Sinterklaasboek met lekkernijen, een geweldig geschenk om weg te geven aan personeel of zakelijke relaties.

Zoek je kruidnoten in een andere verpakkingsvorm? Laat het ons gerust weten! Wij gaan graag voor je aan de slag.

Pepernoten bestellen

puntzak pepernoten pepernoten zak 4kg

Ben je van plan om échte pepernoten te kopen? Ook hiervoor hebben we een aantal mogelijkheden. De pepernootjes kun je bij ons kopen in twee soorten verpakking:

  • Puntzak met pepernoten
  • Pepernoten in zak 4kg

De puntzak kun je personaliseren door middel van een topkaartje. Zoek je pepernoten in een andere verpakkingsvorm? Laat het ons gerust weten! Wij gaan graag voor je aan de slag.

Nu duidelijk is wat het verschil is tussen pepernoten en kruidnoten kun je jouw favoriet bepalen. Ben jij meer een pepernotenmens of een kruidnotenmens? Bekijk gelijk ons complete en uitgebreide assortiment in strooigoed en kijk wat jij lekker vindt!