Waar kan ik kruidnoten en pepernoten kopen?

Waar kan ik kruidnoten en pepernoten kopen?

Kruidnoten en pepernoten, traditioneel lekkers dat in de laatste maanden van het jaar ontzettend populair is in Nederland. Natuurlijk heeft dit alles te maken met de komst van Sinterklaas. Hoewel het Sinterklaasfeest pas op 5 december gevierd wordt, zijn zowel kruidnoten als pepernoten al veel eerder te koop in de winkels. Ook onze kruidnoten en pepernoten kun je al bestellen wanneer de temperaturen nog hoog zijn. Bereid je goed voor op het Sinterklaasfeest. Op Geluk.com kun je kruidnoten en pepernoten kopen in alle soorten en maten. In de mix vind je de producten terug als strooigoed.

Kruidnoten bestellen

Bolletje kruidnoten 5kg

doos kruidnotenbolletje kruidnoten uitdeeldoos

bolletje chocolade kruidnoten uitdeeldooskruidnoten 200 gr

Je kunt bij ons kiezen uit een uitgebreid aanbod van kruidnoten. We hebben bulkverpakkingen maar ook op maat gemaakte zakjes en blikjes die je als geschenk weg kunt geven. Hierboven vind je onze bulkverpakkingen van kruidnoten. We hebben drie varianten van bolletje kruidnoten. Dit zijn de Bolletje kruidnoten 5kg zak, een grote luchtdicht verpakte zak met heerlijke verse kruidnootjes van het bekende merkt Bolletje. Eveneens van dit merk bieden wij in bulkverpakking de uitdeeldozen aan. Hierbij hebben we de Bolletje kruidnoten uitdeeldoos gevuld met 'normale' kruidnoten. Maar je kunt ook kiezen voor de chocolade variant. De doos bevat logischerwijs zakjes met chocolade kruidnoten. Di is dus de Bolletje chocolade kruidnoten uitdeeldoos. In een doos gaan maar liefst 50 uitdeelzakjes gevuld met kruidnootjes. Ideaal voor Sinterklaasfeesten waar meerdere kinderen een kleine lekkernij uitgedeeld krijgen. Deze zakjes hebben een inhoud van 50 gram. Tot slot hebben we Sinterklaasdoos met 2,5 kg kruidnoten. Een mooie kruidnootknaller om uit te delen, of om een zak mee te vullen. Je kunt ook gaan voor de Bolletje kruidnoten in zakjes van 200 gram, welke je groot kunt inkopen.

Kruidnoten in verpakking

Naast onze bulkverpakkingen hebben we ook kruidnoten per stuk verpakt. Je vindt de kruidnoten terug in leuke geschenkverpakkingen en als onderdeel van Sinterklaaspakketten. Enkele voorbeelden hiervan vind je hieronder.

Jute zak met geschenken sinterklaasboek met lekkernijen

Zoek je kruidnoten in een andere verpakkingsvorm? Laat het ons gerust weten! Wij gaan graag voor je aan de slag.

Onze geschenken kun je vrijwel altijd personaliseren door middel van een bedrukking. Zo kun je een eigen tekst, logo of gehele huisstijl toepassen op het geschenk. Interesse? Bekijk dan al onze Sinterklaasgeschenken.

Pepernoten bestellen

puntzak pepernoten pepernoten zak 4kg

Ben je van plan om échte pepernoten te kopen? Ook hier hebben we een aantal mogelijkheden voor. De pepernootjes kun je bij ons kopen in twee soorten verpakking:

De puntzak kun je personaliseren door middel van een topkaartje. Zoek je pepernoten in een andere verpakkingsvorm? Laat het ons gerust weten! Wij gaan graag voor je aan de slag.

Verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Er is nog weleens verwarring over wat het verschil is tussen pepernoten en kruidnoten. Zowel kruidnoten als pepernoten vallen in de volksmond vaak onder de noemer ‘pepernoten’. Maar dit is eigenlijk niet helemaal juist. Want er is een groot verschil tussen deze twee soorten strooigoed. Kort gezegd zijn kruidnoten de speculaasbolletjes en pepernoten de brokjes peperkoek. Het mag duidelijk zijn dat er in structuur en smaak is er zeker verschil tussen deze twee producten. De kruidnootjes worden over het algemeen meer gegeten in Nederland, maar over smaak valt niet te twisten.

Of jouw voorkeur nou uitgaat naar pepernoten of kruidnoten, je kunt ze bestellen via onze webshop of contact opnemen met één van onze medewerkers.

Het ontstaan van kruidnoten en pepernoten

Pepernoten zijn al lang geleden ontstaan. Al vanaf de zestiende eeuw is dit strooigoed in de omloop als lekkernij. Ook toen waren ze bij kinderen favoriet en werden ze ingezet om zoete kindjes te verwennen. In die tijd zagen de kruidnootjes er wel degelijk anders uit dan vandaag de dag. Het waren toen eerder blokjes en ze hadden niet dezelfde smaak die pepernoten vandaag de dag hadden. Niet die lekkere taaitaai smaak, maar meer ontbijtkoek of peperkoek. De smaak veranderde in de tijd. Het was in de achttiende eeuw toen men ging experimenteren met specerijen uit het Verre Oosten. Denk hierbij aan peper, nootmuskaat, kaneel, gember en kruidnagel. Dit leidde tot het ontstaan van de kruidnoot. De kruidnoot was harder en was meer geschikt om mee te strooien. Sinterklaas kan erover meepraten. Vanaf de negentiende eeuw is de kruidnoot terug te vinden in de kookboeken. De populariteit van dit nootje dat eigenlijk meer een koekje is enorm gegroeid en vandaag de dag worden er meer gegeten dan ooit!