6 behoeftes van hotelgasten waaraan hotels in 2017 moeten voldoen

6 behoeftes van hotelgasten waaraan hotels in 2017 moeten voldoen

kaart logo bonbonsSommige aspecten van de beleving van gasten zijn zo goed als tijdloos. Reizigers verwachten een schoon hotel, gratis shampoo, goede faciliteiten voor business meetings en een goed uitzicht bijvoorbeeld. Maar met de toenemende technologische mogelijkheden en verwachtingspatronen moeten hotels flink hun best doen om aan de verwachtingen van hotelgasten te blijven voldoen.  

Gratis internettoegang

Dit zou, op prijs en locatie na, weleens de meest doorslaggevende factor voor een hotelgast kunnen zijn, of zij de kamer wel of niet boeken. Voor veel hotelgasten is gratis Wi-Fi géén extra faciliteit, maar een keiharde vereiste. Met de nadruk op gratis, want betaalde Wi-Fi is niet meer van deze tijd. Waarom betalen als de Wi-Fi bij het café om de hoek gratis is?

Mobiele check-in en check-out mogelijkheden

De mobiele telefoon en andere devices worden tegenwoordig veelvuldig gebruikt om overnachtingen te boeken. Veel hotelgasten hebben hun boeking via een mobiele telefoon gemaakt, maar dat niet alleen... Hotelgasten willen vandaag de dag naast online reserveren ook online, op een mobile device, in- en uitchecken. Zodat zij niet meer onnodig in de wachtrij hoeven te staan.

Duurzaamheid

Gasten zijn zich steeds meer bewust van hun omgeving. Zij passen hun levensstijl aan om negatieve effecten van o.a. klimaatverandering tegen te gaan. Duurzaamheid kan voor hotelgasten met een milieubewuste levensstijl doorslaggevend zijn bij het maken van een boeking. Daarnaast hebben duurzame oplossingen ook een positief effect op de onderneming. Denk bijvoorbeeld aan lampen met een bewegingssensor, die behoorlijk wat energie besparen wanneer er geen gasten zijn.

Toegevoegde waarde

Door concurrentie van nieuwe spelers in de hospitality branche, zoals bijvoorbeeld AirBnB, moeten hotels aan hun gasten laten zien wat hun toegevoegde waarde is. De gasten moeten ervaren dat ze meer waar voor hun geld krijgen dan bij een particulier appartement. Ze moeten een onvergetelijke ervaring krijgen! Als je het ons vraagt kan een geschenk voor hotelgasten op het juiste moment hier absoluut aan bijdragen. Verras ze!

Emotionele verbondenheid

Als hotel is het verstandig om de betrokkenheid van de gasten bij je hotel te stimuleren. Ongeïnteresseerde gasten zullen veel minder snel terugkeren dan gasten die op een bepaalde manier verbondenheid voelen. De kosten van het creëren van verbondenheid zijn niet heel hoog, maar het vereist wel enige kunde. Het begint met het vragen van feedback, waarbij het erg belangrijk is om gasten het gevoel te geven dat ze uniek en belangrijk zijn. Fortune Factory – Unieke giveaways en geschenken voor de hotelbranche Als expert op het gebied van originele giveaways en geschenken zal het je niet verbazen dat wij graag meehelpen aan het creëren van een onvergetelijke ervaring voor jouw gasten. Dit doen wij met unieke, op maat gemaakte geschenken en giveaways. Versterk de verbondenheid met je merk door het geven van het juiste geschenk op het juiste moment. Laat gasten niet met lege handen naar huis gaan, geef een geschenkje met een hoge bewaarwaarde, zodat jouw hotel en de top ervaring nog lang herinnert wordt. Wil je eens sparren over de creatie van een uniek hotelproduct? Neem gerust contact op!