Wat verstuur jij met kerst aan je relaties?

Wat verstuur jij met kerst aan je relaties?

Kersttaart in verzenddoosje

Marlous Spaven, Partner bij TIMdm en voorzitter van DeMeter, vakvereniging voor Direct Marketeers publiceerde onlangs een interessant artikel over tradities die “ernstig bedreigd” worden. Ze schrijft over de impact van de traditionele kerstkaart. Haar mening is ook ons toegedaan en we delen deze niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk op onze eigen blog.

Bedreigde tradities

Sommige van onze tradities worden ernstig bedreigd. Spaven schrijft hierover: “dan bedoel ik niet alleen de verdwijning van Zwarte Piet. Ook Kerstmis is aan het eroderen. Want wie herinnert zich niet de eindeloze stroom kerstkaarten die elk jaar op de deurmat ploften. Die stroom is een miezerig beekje geworden, dankzij de digitalisering van de kerstkaart. ” We kennen het allemaal. De mailtjes die maar weinig zeggen en waarmee bedrijven aan hun plicht denken te voldoen. De bonte verzameling van kerstkaarten wordt steeds kleiner.

Traditionele kerstpost

Juist met het krimpende aantal kerstkaarten  valt jouw kerstkaart, wanneer je deze verstuurd, meer en meer op. Combineer dit met een moment waarop je jouw relatie waardering kan tonen en je zou eigenlijk gek zijn als je geen kerstkaart verstuurt. “Je valt op. Bovendien is Kerstmis een mooi moment om weer eens onder de aandacht van klanten en prospects te komen. Maar als je dat doet, doe het dan goed.” Aldus Spaven.

Wees origineel

Met een kerstkaartje ben je er nog niet. Wanneer je als bedrijf een standaard kerstkaart verstuurd zul je ook geen verpletterende indruk achterlaten. “een standaard kerstkaart, met een winterlandschap, een man met een witte baard en een rode jas. Stuur iets met een boodschap. Een beetje commercieel mag best, maar doe dat subtiel ” zo schrijft Spaven. Geheel in lijn met onze visie. Toen de dagen korter werden brachten wij namelijk een nieuw product op de markt. Het taartjes per post, dus ook als kerskaart, of kersttaart zo je wilt. Hiermee valt er niet zomaar een kaartje op de deurmat, maar een heus kerstgeschenk. Door het gewicht voelt de ontvanger dat het een pakketje met een waardevolle inhoud is. Bij het open maken zal de verrassing nog groter zijn. Wanneer het taartje wordt aangesneden is het feest compleet, want dez ambachtelijke taart brengt iedereen in feeststemming.

Meer weten over onze producten? Neem gerust contact op.
Tel: 078 890 77 66

Wil je het blog dat Marlous Spaven in opdracht van jeklantinbeweging.nl schreef lezen? Kijk dan hier: Wie stuurt er nog een kerstkaart?