Een paasontbijt voor personeel organiseren: Tips en ideeën

Een paasontbijt voor personeel organiseren: Tips en ideeën

Pasen komt er weer aan! Het feest van de narcissen, lichte kleuren, de paashaas en natuurlijk de chocolade paaseitjes. Een prachtig moment om je personeel te verwennen met een heerlijk paasontbijt. Wij geven je een paar leuke tips en ideeën om een geslaagd paasontbijt te organiseren.

  1. Paasontbijt buiten de deur?

Het is misschien niet het eerste waar je aan zult denken als je een paasontbijt wilt organiseren, maar het is zeker een van de eerste dingen waar je een keuze over moet maken. Organiseer je het ontbijt op het bedrijf zelf of buiten de deur? Als je het op het bedrijf organiseert zal je zelf alle nodige voorbereidingen moeten treffen. Je kunt er daarom ook voor kiezen om het paasontbijt buiten de deur te houden en alles uit te besteden. Zorg er dan wel voor dat je ruim van tevoren reserveert zodat je zeker weet dat iedereen aanwezig kan zijn!

  1. Organiseer het samen!

Het is misschien een open deur, maar zorg er allereerst voor dat iedereen aanwezig kan zijn. Kijk daarna of er vegetariërs komen en of er allergieën zijn. Je kunt er makkelijk voor zorgen dat er voor iedereen wat lekkers is door voor een groot aanbod van kleine hapjes te zorgen, hartig en zoet, met vlees en zonder vlees en koud of, als het kan, ook warme hapjes.   

  1. Spreek waardering uit voor je personeel

Natuurlijk is het hartstikke gezellig om samen met alle medewerkers te ontbijten. Samen activiteiten ondernemen creëert een sterker band met elkaar en met het bedrijf. Dit heeft als gevolg dat het personeel met nog meer plezier, motivatie en trots aan het werk gaat! Door het organiseren van extra activiteiten voelt iedereen zich meer gewaardeerd en het is een mooie gelegenheid dat eens uit te spreken in een ontspannen en informele sfeer. Maak van dit moment gebruik om iedereen te bedanken en te complimenteren voor hun inzet.

  1. Tip: Zorg voor een leuk paasgeschenk

Om je waardering voor alle medewerkers te laten zien is het goed idee om bij het paasontbijt te zorgen voor een mooi paasgeschenk, want juist als mensen het niet verwachten kun je met een geschenk enorm veel bereiken! Het is de manier iets leuks mee te geven aan je personeel. Je kunt hele leuke en lekkere geschenken meegeven met een eigen bedrukking om er voor te zorgen te dat iedereen meer dan alleen een lach overhoudt aan het ontbijt!