Meer rendement uit je beurstand

Meer rendement uit je beurstand

Marlous Spaven

Marlous Spaven is partner bij TIM Dialoque Marketing. Een bureau gespecialiseerd in on- en offline direct marketing. Tevens is Marlous voorzitter van DeMeter, de brancheorganisatie voor direct marketeers. Zij heeft een passie voor opmerkelijke campagnes en opvallende creaties.

 

Je neemt deel aan een beurs. Je hebt een prima plek bemachtigd en je stand ziet er piekfijn uit. Laat ze nu maar komen, die beursbezoekers. Je staat pontificaal voor je stand, met je handen op je rug te kijken wie er langs loopt. Je probeert oogcontact te maken, maar de meeste bezoekers lopen door.

Met een simpele opvallende actiemarketing campagne haal je meer rendement uit je beursstand.

Veel beursbezoekers bepalen vooraf welke stands ze willen bezoeken. Zomaar ergens binnenlopen vinden de meeste mensen best moeilijk. Zeker als ze de standhouder niet kennen en niet precies weten wat hij te bieden heeft. Dus moet je er, als standhouder, voor zorgen dat de juiste beursbezoekers een goede reden hebben om bij je langs te komen. Ook daar kan Actiemarketing mee helpen. Je moet immers je prospects overtuigen actie te ondernemen. Naar de beurs te komen én natuurlijk bij jou naar jouw verhaal te komen luisteren.

Hier een paar tips

1. Stuur je klanten en prospects vooraf een opvallende uitnodiging

2. Beloof ze dat ze op de stand iets leuks cadeau krijgen of kunnen winnen

3. Laat ze zich identificeren met een visitekaartje of uniek actienummer

4. Stuur ze direct na hun bezoek een vriendelijk bedankje

5. Smeed het ijzer als het heet is. Volg de leads snel op. Alleen dan haal je echt rendement uit je beursstand.

 

 

 


Dit artikel was geschreven in opdracht van jeklantinbeweging.nl