Wat is de Dag van de verpleging?

Wat is de Dag van de verpleging?

De Dag van de verpleging is een internationale dag waarop verpleegkundigen en verzorgenden aandacht krijgen voor hun bijdrage aan de gezondheidszorg. Deze dag valt ieder jaar op 12 mei. Er zijn veel zorginstellingen die op deze dag kleine of grote activiteiten organiseren. Ook krijgen medewerkers vaak een geschenk als dank voor hun tomeloze inzet. Deze speciale dag laat medewerkers in de zorg zien dat ze trots mogen zijn op hun werk en dat vele anderen hun werk waarderen.

12 mei Dag van de verpleging

[caption id="attachment_2571" align="alignnone" width="139"]florence nightingale

Florence Nightingale staat symbool voor de inzet van medewerkers in de zorg én voor modernisering van de zorg.

[/caption]

De Dag van de verpleging wordt altijd op 12 mei gevierd. Waarom is precies voor deze datum gekozen? Deze datum is niet zomaar gekozen. 12  mei is namelijk de geboortedag van Florence Nightingale. Zij werd geboren in 1980 en was een een Brits verpleegkundige. Ze wordt gezien als pionier en grondlegger van de moderne verpleging. Zij bood in 1854 haar diensten aan als verpleegkundige voor Britse gewonde soldaten die gewond raakten tijdens de Krimoorlog. Dit deed zij ondanks dat ze alle mogelijkheden had op succes binnen de hogere aristocratische kringen in het Engeland van die tijd. Daarom staat ze symbool voor medewerkers in de zorg die echt liefde voor hun vak hebben.

Modernisering van de verpleging

Ook staat ze symbool voor de modernisering van de verpleging. Zo reorganiseerde zij tijdens haar werk voor de soldaten in Istanbul, destijds Scutari genoemd, een legerhospitaal. Deze regorganisatie zorgde voor een aanzienlijke verbetering van de gewonden. Daarnaast ontwikkelde zij een diagram om medische gegevens aan leken te presenteren. Zij vond het taartdiagram uit. Toen zij terugkwam van het legerhospitaal richtte zij in Londen de eerste beroepsopleiding voor verpleegkundigen op. Florence Nightingale was de eerste vrouw die de Order of Merit ontving, een hoge koninklijke onderscheiding.

Geschenken voor personeel in de zorg

Veel zorgorganisaties zetten op de Dag van de verpleging hun personeel in het zonnetje. Dit doen zij door leuke activiteiten te organiseren en vaak wordt ook een leuk cadeau gegeven. Met een geschenk voor de zorgmedewerkers krijgen zij een extra blijk van waardering. Door het goede werk dat deze beroepsgroep doet is het een hele goede zaak dat zij af en toe een hart onder de riem wordt gestoken.

Bij Fortune Factory kun je terecht voor leuke geschenken om weg te geven voor de Dag van de verpleging. Ook in 2018 hebben wij weer nieuwe cadeau's aan ons assortiment toegevoegd. Graag advies op maat? Neem gerust contact op en wij helpen je aan een geschenk geheel afgestemd op jouw organisatie.