Chocolade, hoe wordt het gemaakt?

Chocolade, hoe wordt het gemaakt?

Iedereen houdt van chocolade. Het is wereldwijd misschien wel het meest geliefde product dat er is. Het komt tegenwoordig voor in vele soorten, maten en smaken. Ook zijn er enorm veel variaties in ingrediënten en is er nog te veel onbekendheid over het ontstaan van de lekkernij. Daarom gaan we je vandaag er alles over bijbrengen!

Wat zit er in chocolade?Cacao

Te beginnen bij het begin, wat zit er eigenlijk precies in chocolade? De lekkernij komt het meest voor in de smaken puur, melk en wit. De basisingrediënten voor die soorten zijn:

  • Cacaopoeder
  • Suiker
  • Cacaoboter
  • melkpoeder

Voor de andere smaken die er bestaan zijn er dingen toegevoegd aan deze basisingrediënten.

Hoe, waar en wanneer is chocolade ontstaan?

Het belangrijkste ingrediënt voor chocolade is cacao, deze vrucht komt oorspronkelijk uit het noorden van Zuid-Amerika. Meer dan 2000 jaar geleden gebruikte Noord-Amerikaanse stammen al de pulp van de cacaovrucht. De bonen werden eigenlijk nooit gebruikt omdat ze zo bitter waren. Dit veranderde toen iemand ze een keer in het vuur gooide en er een heel lekkere geur vanaf kwam. Vervolgens werden de verbrande bonen geplet en hadden ze chocolade ontdekt!

De Mexicanen, Maya's en Azteken waren ervan overtuigd dat cacao je speciale krachten gaf. Ze gebruikten cacao al eeuwenlang, al voordat Columbus Amerika ontdekte. De keizer van de Azteken dronk zelfs liters chocolade. Dit deed hij niet alleen alleen omdat hij het zo lekker vond maar vooral omdat hij dacht dat hij er heel slim en sterk van werd. De Spanjaarden ontdekten, nadat Columbus Amerika had ontdekt, ook de zoete drank. Ze namen de lekkernij mee naar Spanje en daardoor werd de chocolade bekend in heel Europa en groeide het uit tot een bekende lekkernij.

Chocolade relatiegeschenken

Wat kan je dan allemaal met de felbegeerde lekkernij? Je kunt er bijvoorbeeld heel erg goed mensen mee verwennen. Dit doe je door ze een cadeautje te geven waar chocolade in verwerkt zit. Bij elke gelegenheid is de zoete hap gepast en er is niemand die het kan weerstaan. Als relatiegeschenk is het dus heel goed in te zetten. Je kunt er bijvoorbeeld chocolade bedrukken en je kunt de chocolade bedrukken met tekst en logo.