Waarom gepersonaliseerde attenties de beste manier zijn om klantenloyaliteit te stimuleren

Waarom gepersonaliseerde attenties de beste manier zijn om klantenloyaliteit te stimuleren

Klanten zijn de levensader van elk bedrijf. Zonder hen geen omzet, geen winst en geen groei. Het is daarom van groot belang om je klanten tevreden te houden en loyaal aan jouw bedrijf, merk of brand te maken. Een zeer goede manier om klantenloyaliteit te stimuleren is door het weggeven van gepersonaliseerde attenties.

Wat zijn gepersonaliseerde attenties?gepersonaliseerde attenties voor klanten

Een gepersonaliseerde attenties zijn kleine cadeaus die je aan je klanten kunt geven. Bijvoorbeeld persoonlijke geschenken per post. Hiermee toon je je waardering en interesse naar de klant. Gepersonaliseerde attenties bestaan er in allemaal verschillende vormen, groottes en soorten. Het kan variëren van een handgeschreven kaartje tot een leuk promotioneel product. Het belangrijkste bij het geven van een gepersonaliseerde attentie is dat de attentie afgestemd is op de behoeften, smaak en persoonlijkheid van jouw klanten.

Het belang van gepersonaliseerde attenties

Er zijn enorm veel redenen waarom het geven van een gepersonaliseerde attentie aan jouw klanten een erg goed idee is. Hieronder lees je een aantal goede redenen waarom jij gepersonaliseerde attenties in moet zetten om klantenloyaliteit te stimuleren.

Laat zien dat je om je klanten geeftBol case

Met een mooi gepersonaliseerde attentie laat jij zien dat je niet alleen om de omzet geeft, maar zeker ook om de relatie met de klant. Laat met een gepersonaliseerd geschenk voor je klanten zien dat je aandacht besteedt aan hun wensen, feedback en ervaringen. Hiernaast laat je aan je klanten zien dat ze niet alleen een nummertje zijn in jouw systeem. Zo versterk je het vertrouwen in je merk en verhoog je de loyaliteit van je klanten. Ze voelen zich immers meer gewaardeerd en gerespecteerd.

Onderscheiden van de concurrentie

Veel bedrijven begeven zich op een markt met vele aanbieders. Dit maakt het lastig om klanten naar jouw zaak toe te trekken, ze hebben namelijk erg veel keuze en waarom zouden ze voor jou kiezen? Vergroot de kans dat klanten bij jou aankloppen voor je product of dienst door ze te verwennen met een mooi gepersonaliseerd geschenk op maat. Je laat zien dat je meer biedt dan alleen de standaard service en dat je creatief en innovatief bent. Jij gaat namelijk door waar je concurrenten stoppen. Dit geeft je een voorsprong ten opzichte van je concurrenten; je klanten zijn immers meer geneigd terug te komen bij jou en je zaak aan te bevelen bij anderen.

Ze stimuleren de mond-tot-mondreclamemond tot mond reclame

Een van de krachtigste vorm van marketing is mond-tot-mond reclame. Het kost namelijk niks en is gebaseerd vertrouwen en geloofwaardigheid. Mensen luisteren bovendien ook een stuk eerder naar aanbevelingen van vrienden, familie en collega's dan naar advertenties in de krant of op tv. Door een gepersonaliseerde attentie aan je klanten te geven stimuleer je de mond-tot-mond reclame. Dit komt omdat een persoonlijk geschenk een positieve emotie en verrassing oproepen bij je klanten. Hierdoor zal een klant jouw bedrijf eerder aanbevelen bij vrienden, familie en collega's. Zo genereer jij meer naamsbekendheid, leads en conversies voor je bedrijf!

Verhogen herhaalorders

Als klanten bij jou terugkomen betekent dat wat. Jouw service of product heeft hen tevreden gesteld en ze waren zo tevreden dat ze in de toekomst weer bij jou uitkomen. Ze kennen je service en product en vertrouwen jouw bedrijf en voelen zich verbonden met je merk. Terugkomende klanten zijn bovendien bereid om meer geld uit te geven per aankoop. Met een gepersonaliseerde attentie zorg jij ervoor dat klanten sneller bij jou terugkomen en zich meer verbonden voelen met je merk. Zo verhoog je het aantal klanten dat terugkomt en bovendien je omzet. Dit is een sterke peiler voor duurzame groei van jouw bedrijf.

Herhaalorders

Levert meer op dan het kost

Ondernemers maken vaak een kosten-baten analyse in hun hoofd wanneer ze hun opties afwegen. Deze kosten-baten analyse kun je ook bij gepersonaliseerde attenties weer inzetten. Bij Geluk.com weten we heel goed wat het effect kan zijn van een goede gepersonaliseerde attentie en één ding willen we zeker met je delen: een mooi gepersonaliseerde attentie voor klanten levert vaak meer op dan je denkt en zeker meer dan het kost!

Gepersonaliseerde attenties bestellen

Op zoek naar een mooi gepersonaliseerde attentie om weg te geven aan klanten. We bieden het grootste aanbod aan originele relatiegeschenken aan en ze zijn bovendien stuk voor stuk te personaliseren. Voor elk moment of thema hebben wij een geschenk dat past bij jouw bedrijf én de ontvanger. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een persoonlijke attentie voor kerst? Bekijk dan onze kerstgeschenken.