4 redenen waarom fysieke uitnodigingen bijdragen aan je evenement?

4 redenen waarom fysieke uitnodigingen bijdragen aan je evenement?

Organiseer je een evenement, beurs of online teamuitje? Dan wil je deze happening op een leuke en aandachttrekkende manier promoten. Zo verzeker je het succes van jouw evenement, beurs en online teamuitje! Maar hoe promoot je zoiets nou? Stuur een leuke fysieke uitnodiging op. Deze werken veel beter en wij leggen je uit waarom!

Wat is een fysieke uitnodiging?

Fysieke uitnodiging

Een fysieke uitnodiging kan van alles zijn. Maar wil je deze zo goed mogelijk maken en het succes van je evenement verzekeren dan zijn er een aantal eigenschappen die een fysieke succesvol maken.

Persoonlijk tintje

Allereerst moet een fysieke uitnodiging een persoonlijk tintje krijgen. Dit betekent dat de kaart of het cadeau(tje) een mooie bedrukking of personalisatie krijgt. Zo komt jouw logo samen met een uitnodigende tekst terug op de uitnodiging. Dit mag zeker niet ontbreken!

Trek de aandacht

Ten tweede wil je natuurlijk dat jouw fysieke uitnodiging de aandacht trekt. Ga daarom voor een uitnodiging in een vrolijke en opvallende verpakking. Laat het bedrukken in de huisstijl van jouw bedrijf of organisatie. Op deze manier is de kans dat jouw uitnodiging gezien wordt en hier op in gegaan wordt stukken groter.

Een passend product

Als laatste is het belangrijk dat je uitnodiging samen gaat met een leuk en/of lekker product. Laat het product bijvoorbeeld aansluiten bij de branche waar je bedrijf zich in bevindt. Zo maar je jouw uitnodiging namelijk echt onweerstaanbaar. Wie laat zoiets leuks en lekkers nou links liggen?

Waarom stuur je een fysieke uitnodiging?

Het sturen van een fysieke uitnodiging heeft verschillende voordelen ten opzichte van een digitale uitnodiging. De redenen waarom jij een fysieke uitnodiging in moet zetten om jouw evenement te promoten staan hier onder.

1. Attentiewaarde

Fysieke uitnodigingen hebben de neiging meer op te vallen dan digitale.

2. Reciprociteit

Doordat de uitnodiging gevuld is met een lekker en/of leuk product is de ontvanger meer geneigd om in te gaan op de uitnodiging.

3. Tastbaar souvenir

Een mooi en krachtig aandenken van een ervaring.

4. Oprechte aandacht

Een persoonlijke boodschap en een onverwachte attentie doet wonderen. Medewerkers delen massaal foto’s ervan op social media. Het neveneffect: positieve employer branding.