Duurzame producten, wat zijn dit precies?

Duurzame producten, wat zijn dit precies?

Duurzame producten zijn steeds populairder, omdat mensen zich steeds meer bewust worden van de impact die hun consumptie heeft op het milieu. Als je wilt bijdragen aan een duurzamere wereld, kun je kiezen voor duurzame producten. Maar welke producten zijn duurzame producten? Wat houdt duurzaamheid in en aan welke eisen moet een product voldoen als het duurzaam wil zijn? Alle aspecten van duurzame producten lees je hieronder.

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een breed begrip dat te maken heeft met de impact van menselijke activiteiten op het milieu, de samenleving en de economie. Het gaat erom dat we de aarde niet uitputten of vervuilen, maar dat we haar in een goede staat doorgeven aan de volgende generaties. Duurzaamheid betekent ook dat we rekening houden met de rechten en behoeften van alle mensen, nu en in de toekomst, en dat we eerlijk en verantwoord omgaan met onze hulpbronnen en onze medemens.

Een veelgebruikte definitie van duurzaamheid is die van de Verenigde Naties uit 1987: "Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die tegemoetkomt aan de noden van het heden zonder de behoeftevoorziening van de toekomstige generaties in het gedrang te brengen."

Wanneer is een product duurzaam?Duurzame producten

Duurzame producten zijn producten die gemaakt zijn met respect voor het milieu, de mens en het dier. Dit betekent dat ze zo min mogelijk schade veroorzaken aan de natuur, het klimaat, de biodiversiteit, de gezondheid en het welzijn van mensen en dieren. Duurzame producten zijn dus niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor jou!

De volgende eigenschappen zie je terug in duurzame producten:

Het product gaat lang mee

Duurzame producten gaan langer mee dan hun niet duurzame tegenhangers. Je hoeft dus minder snel weer een nieuw product kopen, dit zorgt er voor dat er zo min mogelijk grondstoffen worden verbruikt. Deze producten gaan jaren mee of kunnen steeds worden hergebruikt.

Het is product is mens- en milieuvriendelijk gemaakt

Het product is mens- en milieuvriendelijk gemaakt. Dit wil zeggen dat de mensen die het product gemaakt hebben onder goede omstandigheden werken en hiervoor een passende compensatie krijgen. Om maar een voorbeeld te noemen, de kledingfabrieken in Zuid-Azië waar kinderen onder slechte omstandigheden werken zijn alles behalve duurzaam. Hiernaast zijn duurzame producten op een manier verkregen waardoor de impact op het klimaat en de omgeving zo klein mogelijk is.

Het product is niet giftig

Eigenschappen duurzame producten

Het product bevat geen gif of andere gevaarlijke stoffen. Hierdoor worden mensen, dieren en planten niet ziek en blijven ze lang leven.

Te recyclen

Duurzame producten zijn gemaakt met de toekomst in het oog. Deze producten, wanneer ze stuk gaan of niet langer te gebruiken zijn, te recyclen of op een goede manier als afval te verwerken. Zo kunnen de stoffen die in deze producten zijn gebruikt voor een nieuw doel worden ingezet.

Duurzame relatiegeschenken

Wil je je relaties verrassen met een origineel en verantwoord cadeau? Kies dan voor een duurzaam relatiegeschenk. Bij ons vind je een ruim assortiment aan eco-vriendelijke producten die je kunt personaliseren met je logo, tekst of ontwerp. Zo geef je niet alleen een blijk van waardering, maar ook een positieve boodschap voor het milieu.

Strelitzia paradijsvogelbloem kweeksetjeKweekset paradijsvogelbloem

Deze kweekset is op verschillende manieren duurzaam te noemen. De mooie bloem die eruit groeit is goed voor de insecten en dus goed voor de natuur. Maar ook het blikje is duurzaam, het gaat lang mee en wist je dat meer dan 90% van al het blik gerecycled wordt! Dit relatiegeschenkje, samen met een mooi ontwerp voor het blikje, is dus een enorm leuk, mooi, milieubewust en duurzaam relatiegeschenkje!


Olijfboom in persoonlijk verpakkingOlijfboom

Een olijfboom kan wel honderden jaren worden en bovendien staat de olijfboom voor een positief toekomstbeeld, veel duurzamer wordt het niet dus! Zet dit kleine boompje in de tuin en hij zal na een aantal jaren uitgroeien tot een prachtige olijfboom. Door dit als relatiegeschenkje te geven zal iedereen die in zijn tuin kijkt naar de boom steeds weer aan jouw bedrijf herinnerd worden!


Flower bomb in jute zakjeFlower bomb

Geef terug aan de natuur en met name de bijtjes. Ze hebben het wereldwijd zwaar en ze hebben je hulp nodig. Met deze flower bomb creëer je gemakkelijk een bloemen zee waar insecten van zullen smullen.