Duurzame producten, wat zijn dit precies?

Duurzame producten, wat zijn dit precies?

Welke producten zijn duurzame producten? Wat houdt duurzaamheid in en aan welke eisen moet een product voldoen als het duurzaam wil zijn? Alle aspecten van duurzame producten lees je hieronder.

Wat is duurzaamheid?

Allereerst is het belangrijk te weten wat duurzaamheid is. Duurzaamheid is enorm breed begrip en heeft heel veel verschillende kanten.

Volgens de Verenigde Naties is duurzaamheid het volgende: "Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”.

Het gaat er dus voornamelijk om dat alle processen die nu plaatsvinden de eigen behoeften van generaties na ons in stand houden.

Duurzame producten zijn dan ook producten die zo min mogelijk verbruiken en niks zodanig beschadigen dat generaties na ons er last van hebben.

Wanneer is een product duurzaam?recycling

Als een product duurzaam is voldoet het aan een aantal eisen. Als het aan die eisen voldoet kun je het dus een duurzaam product noemen. De eisen waaraan een product moet voldoen zijn de volgende.

  • Het product gaat lang mee
    Duurzame producten gaan lang mee. Je moet dus minder snel weer een nieuw product kopen, dit zorgt er voor dat er zo min mogelijk grondstoffen worden verbruikt. Deze producten gaan jaren mee of kunnen steeds worden hergebruikt.
  • Het is product is mensvriendelijk gemaakt
    Het product is mensvriendelijk gemaakt. Dit wil zeggen dat de mensen die het product gemaakt hebben onder goede omstandigheden werken en hiervoor een passende compensatie krijgen. Om maar een voorbeeld te noemen, de kledingfabrieken in Zuid-Azië waar kinderen onder slechte omstandigheden werken zijn alles behalve duurzaam.
  • Het product is niet giftig
    Het product bevat geen gif of andere gevaarlijke stoffen. Hierdoor worden mensen, dieren en planten niet ziek en blijven ze lang leven.

Duurzame relatiegeschenken

Strelitzia paradijsvogelbloem kweeksetjeKweekset paradijsvogelbloem

Deze kweekset is op verschillende manieren duurzaam te noemen. De mooie bloem die eruit groeit is goed voor de insecten en dus goed voor de natuur. Maar ook het blikje is duurzaam, het gaat lang mee en wist je dat meer dan 90% van al het blik gerecycled wordt! Dit relatiegeschenkje, samen met een mooi ontwerp voor het blikje, is dus een enorm leuk, mooi, milieubewust en duurzaam relatiegeschenkje!

Bekijk het strelitzia paradijsvogelbloem kweeksetje »


Olijfboom in persoonlijk verpakkingOlijfboom

Een olijfboom kan wel honderden jaren worden en bovendien staat de olijfboom voor een positief toekomstbeeld, veel duurzamer wordt het niet dus! Zet dit kleine boompje in de tuin en hij zal na een aantal jaren uitgroeien tot een prachtige olijfboom. Door dit als relatiegeschenkje te geven zal iedereen die in zijn tuin kijkt naar de boom steeds weer aan jouw bedrijf herinnerd worden!

Bestel jouw olijfboom in persoonlijke verpakking »


Flower bomb in jute zakjeFlower bomb

Geef terug aan de natuur en met name de bijtjes. Ze hebben het wereldwijd zwaar en ze hebben je hulp nodig. Met deze flower bomb creëer je gemakkelijk een bloemen zee waar insecten van zullen smullen.

Ontwerp jouw flower bomb in jute zakje »


Greengifts

Onze duurzame producten kun je vinden in de categorie greengifts. Hier vind je de leukste en meest groene geschenkjes!