Hoe presenteer je een nieuwe huisstijl?

Hoe presenteer je een nieuwe huisstijl?

Kiezen voor een nieuwe huisstijl, dat doe je niet zomaar. Een flinke investering en intensief proces, zorgen uiteindelijk voor een grote, maar positieve verandering. Niet even een vernieuwd logo en ander kleurgebruik, maar onderaan beginnen: de strategie en positionering... Past dit nog steeds bij de organisatie zoals die nu is? Iedereen is betrokken bij de weg naar een nieuwe huisstijl. Zij willen allemaal een stukje inspraak, en zo vormen jullie als organisatie de nieuwe huisstijl.

Eindelijk is het dan zo ver! Het intensieve proces van verandering is afgerond en de nieuwe huisstijl wordt gepresenteerd. Een belangrijk moment! Als organisatie wil je dat heel de organisatie, alle werknemers, maar ook klanten en relaties de nieuwe huisstijl zien. En belangrijker nog: onthouden.

Maak het moment van lanceren bijzonder. Het belangrijkste is uiteraard dat je de huisstijl presenteert. Een nieuwe propositie, naam, logo en slogan, maar ook een nieuwe website, briefpapier en visitekaartje behoren tot de nieuwe huisstijl. En wat dacht je van auto's en vrachtwagens...

Presenteer de nieuwe huisstijl als een cadeautje

Laat de nieuwe huisstijl niet alleen zien tijdens een presentatie, evenement en gecommuniceerd in een nieuwsbrief. Maak er een cadeautje van! Verras personeel en klantrelaties met een cadeautje en zij zullen dit moment niet snel vergeten. Het kleinste geschenk op het juiste moment is van grote waarde!

Klantcase: busblikken voor MCB

MCB Group, voorheen Hamel Metaal, staat sterk in de markt als groothandel van metalen. Onlangs zijn zij van naam verandert en bij een nieuwe naam hoort een nieuwe uitstraling. Dit was de laatste stap van de grote verandering die zij zijn ondergaan!

“Twee jaar geleden zijn we gaan kijken naar een nieuwe huisstijl voor MCB, er was in het hele bedrijf behoefte aan verfrissing. Al snel ontdekten we dat de strategie en positionering nog niet helemaal waren uitgekristalliseerd, daarbij kwam nog de herpositionering van Staalmarkt en Hamel.” - Annette Schoone, communicatieadviseur.

Met trots presenteert MCB de nieuwe huisstijl en dat deden zij op een hele bijzondere manier. Een vrachtwagen in de nieuwe huisstijl werd vrijwel exact nagemaakt in een blikken variant, gevuld met Autodrop. De vrachtwagen deelden zij uit aan personeel en relaties. Een nieuwe huisstijl, gepresenteerd als een cadeautje!

MCB nieuwe huisstijl