Interview met Hans Kazàn

Interview met Hans Kazàn

“Geluk is geen HocusPocus. Waarderen wat je hebt, is de truc”

Voor het Geluk is een Gift Magazine ‘najaar 2019’ gingen Rene Buijse en Erik Jan Gulden van Fortune Factory in gesprek met Hans Kazàn. Direct na het weekend waarin hij het Lowlands-publiek massaal voor zich wist te winnen en de adrenaline nog in z’n bloed zat. Wat drijft hem? Wat is de voedingsbodem van zijn passie? Over Mindset, Inspiratie, Geluk en uiteraard, passend op het thema: Magie. Hieronder een aantal vragen uit het interview met deze optimistische rasentertainer. Eerder interviewden zij Thijs Lindhout. Thijs, motivational speaker en succesvol met zijn theatershows, start zijn podcasts altijd met de vraag: ‘wat wil je later worden’. Dus... Wat zou je anders hebben gedaan nu je groot bent? ,,Niets helemaal niets. Ik wist al toen ik kleuter was dat ik later goochelaar wilde worden. Maar niemand die het echt serieus nam. Eerder zo van ach… wat schattig... Als je 14 bent en je wilt het nog steeds wordt het toch al wat serieuzer. Toen ik 18 was en m’n scheikundeleraar vroeg wat ik ging doen en ik zei ''goochelen'', wisten ze dat het menens was. Het zou m’n vak worden en niemand die me daar vanaf kon brengen.” Hoe is het ooit begonnen? ,,Ik was een jaar of 9 toen een vriendje me mee naar huis vroeg. Er was een broertje geboren, de zoveelste in het gezin. Of ik mee wilde kijken. Ik kwam daar dus op kraamvisite. De kraamvrouw die vroeg wat we wilden drinken. Ze liet me een goocheltruc zien met een doosje lucifers. Ik vond het zo ongelofelijk fascinereHans en Stevennd, indrukwekkend dat ik iedere dag terugkwam. Ik wilde gewoon weten hoe die truc werkte. Toen ze er uiteindelijk wegging heeft ze het me wel uitgelegd.” Heb je alles bereikt wat je wilde bereiken? ,,Ik ben nu 67 en terugkijkend kan ik zeggen dat ik alles bereikt heb wat ik wilde, ja. Ik wilde iets met goochelen, kwam terecht bij de televisie, eerst als gast en later met eigen programma’s. Het theater. Het voelde of alles wat ik aanraakte ook lukte. Tot een gevoelige misser op latere leeftijd, ik was 52 met een investering in een Spaans Theater. Maar goed dat heb je soms nodig om weer met beide voeten op aarde te landen.” Waar haal je als het tegenzit je inspiratie vandaan? ,,Toen ik alles kwijt was, m’n geld, m’n droom en alles zwart zag, had ik steun aan Wendy. Altijd recht uit het hart en positief. Zij had zo iets van. “Kom op, we laten ons leven toch niet vergallen door geld''. Al zouden we samen op de Noordpool moeten wonen. We redden het wel.. Die zwarte tijd heeft best wel even geduurd, maar ik weet nog dat de knop omging. Oscar, mijn oudste zoon, haalde een tekst aan van Sylvester Stallone “Het gaat er niet om hoe hard je kunt slaan, maar hoe goed je kunt incasseren.” En zo was het maar net. Ik heb het verleden geaccepteerd en ben vooruit gaan kijken.” Bestaan er typische Hans Kazàn trucs? ,,Een typische Hans Kazàn truc is een truc die uitblinkt in eenvoud van handelingen en effecten. De goocheltruc is niet het belangrijkste, het is het verhaal waarmee je het vertelt. De truc is de kapstok. Het gaat er in het leven niet om wat je doet, maar hoe je het doet.” Wat is voor jou Geluk? ,,Geluk is voor mij waarderen wat je hebt. Je kunt er heel moeilijk over doen, maar daar komt het in feite voor mij op neer. De meesten zijn geneigd te kijken wat ze niet hebben. Wat ze niet kunnen. Of wat een ander wel heeft. Geluk is waarderen wat je hebt. Wat ik er wel altijd bij haal is “Succes”. Niet te verwarren met Geluk. Succes is krijgen wat je wilt. Daarvoor moet je aan de slag, daarvoor moet je in actie komen….” Hoe vier jij de kerst dit jaar? ,,Normaal zijn we altijd op toer. Doen we een aantal shows, maar dit jaar weet ik het even niet. Als familie zijn we close maar leiden we wel een nomadenbestaan. We vliegen her en der uit. Een deel verblijft in Spanje en de kinderen hebben wellicht hun Kerstshows. Als ze niet toeren treden ze op in hun eigen theater in Spanje. Als we samen zijn, vieren we dat. Niet perse met kerst. Wat voor mij altijd wel magische is en blijft een “Witte Kerst”. Helaas is de kans daarop in Spanje een heel stuk kleiner….” Beluister de Inspirine Podcast met Hans Kazàn  Hans en Steven Kazàn goed voor een show vol interactie, humor en magie. Lees hier alles over het ''Pieken met Kerst'' evenement.