Snoep gebruiken voor promotie? 4 tips

Snoep gebruiken voor promotie? 4 tips

Snoep kan een hele krachtige toevoeging zijn voor promotionele producten. Zeker wanneer je snoep op de juiste manier gebruikt voor de promotie van jouw product of dienst. Bij veel van onze producten wordt promotioneel snoep gebruikt als onderdeel van een campagne. Op basis van de ervaring die wij hierin op hebben gedaan geven we je graag een aantal tips!

1) Boodschap versus (snoep)product

Wanneer je gaat werken met een product als onderdeel van je reclamecampagne dan is het erg belangrijk dat je product goed aansluit op de boodschap die je met jouw campagne wilt overdragen. Het is niet altijd een absolute must, maar het kan je campagne wel versterken.

Als voorbeeld: een energieleverancier die een giveaway nodig heeft voor een beurs. Met een zakje drop of heerlijke bonbons zul je de bezoekers van je stand absoluut een goed gevoel geven. Maar geeft het bedrijf een gepersonaliseerd pakje Dextro-energy weg, dan heb je een mooie link naar je eigen product en/of boodschap. Kiest het bedrijf voor een biologische energiereep dan kan niet alleen de link worden gelegd met het eigen product/dienst, maar ook met duurzaamheid, indien relevant.

Zo kan voor bijna iedere campagne wel een goed en passend snoepproduct bedacht worden. Meer dan eens werken wij voor onze klanten een nieuw, origineel en vooral krachtig product uit dat onderdeel wordt van een reclamecampagne.

Door middel van een mooie personalisering (zie punt 4) kun je jouw boodschap nog krachtiger voor de dag laten komen.

blaklader snoep blik

 

2) Snoep versus doelgroep

Wil je snoep gaan inzetten voor je promotie? Kijk dan eerst heel goed naar je doelgroep. Laat de lekkernijen goed aan sluiten op de mensen die je wilt bereiken. Hieronder een aantal voorbeelden van goede en slechte combinaties van product en doelgroep.

Slechte combinaties

  • Chocolade uitdelen wanneer je je richt op mensen die willen afvallen.
  • Schattige geschenkverpakkingen uitdelen als je doelgroep bestaat uit mannen.
  • Snoep met een hoog suikergehalte uitdelen onder jonge kinderen.

Goede combinaties

  • Proteïne bars uitdelen aan een sportieve doelgroep.
  • Hippe chocolade zoals Johnny Doodle weggeven aan vrouwen.
  • Greengifts weggeven aan natuurliefhebbers.

Mulder zakje autodrop

3) Pas je snoep aan op het thema

Wanneer jouw product of dienst gericht is op een bepaald thema dan kun je promo snoep daar heel goed aan matchen. We geven je wederom een aantal voorbeelden die het verder duidelijk moeten maken:

  • Een bedrijf in valentijnscadeau's kan chocolade hartjes weggeven.
  • Een loterij kan gelukskoekjes (fortune cookies) weggeven.
  • Een bedrijf dat airconditioning installeert kan pepermunt (fris) weggeven.

Blik met autodrop - Automotive relatiegeschenken

4) Bedrukking met eigen tekst, logo of ontwerp

Tot slot is het, wanneer je snoep in gaat zetten als promotioneel product, natuurlijk een heel goed besluit om de productverpakking te voorzien van tenminste je logo. Een bedrukking volledig in eigen huisstijl is nog beter. Ontvangers zullen een positieve associatie krijgen met jouw merk en huisstijl. Tot slot kun je door middel van een goede, pakkende tekst de boodschap die je communiceert enorm versterken.