Sinterklaasgedichten tips

Sinterklaasgedichten tips

Sinterklaaspakketje

Het Sinterklaasfeest gaat van oudsher gepaard met het schrijven van Sinterklaasgedichten. Een goede reden om je dichtspullen uit de kast te halen en voorbereidingen te treffen voor Pakjesavond. Hier een aantal Sinterklaasgedichten tips voor het maken van de leukste en origineelste Sinterklaasgedichten.

Gouden tip

Ieder jaar hebben veel mensen moeite met het maken van een leuk en origineel Sinterklaasgedicht. Vaak komt het door tijdsgebrek, mensen willen op het laatste moment snel een leuk Sinterklaasgedicht schrijven. De gouden tip is dan ook: neem de tijd! Het klinkt heel cliché maar veel mensen hebben niet in de gaten hoeveel tijd het schrijven van een leuk gedicht kost.

Stappen
De basis van een goed gedicht is het onderwerp. Probeer je in te leven in degene aan wie je het gedicht schrijft. Schrijf woorden op die passen bij de persoon waar je het gedicht voor schrijft zoals: Hobby’s, werk of zijn studie. Nadat je een aantal trefwoorden hebt bedacht, moet je een selectie maken uit de beste trefwoorden. Probeer de ontvanger te prikkelen door middel van grappige momenten die je met hem of haar hebt meegemaakt. Dit zorgt er voor dat het gedicht echt gaat leven.

Nadat je de selectie van trefwoorden hebt gemaakt en leuke momenten hebt samengesteld ga je per onderwerp een klein gedichtje schrijven. Deze kleine gedichtjes bestaan ieder uit 4 a 5 regels, dit worden de bouwstenen van het gedicht. Zorg ervoor dat je goedlopende zinnen maakt! Naast dat je moet zorgen dat de zinnen goedlopend zijn, is het ook van belang dat je een goede rijmconstructie hanteert. Dit wil zeggen dat de woorden goed op elkaar moeten rijmen. Probeer vervolgens een rijmschema te maken. Nadat je de kleine gedichtjes hebt gemaakt moet je ze gaan samenvoegen. Probeer te zorgen dat er een goed ritme ontstaat. Wanneer je klaar bent met het samenvoegen van de kleine gedichtjes en je het juiste ritme hebt gevonden, is je gedicht klaar voor gebruik!

Alternatief

Wanneer je geen zin hebt om veel tijd en moeite te stoppen in het maken van een leuk en origineel sinterklaasgedicht, kan je altijd gebruikmaken van een Sinterklaasgedichten generator. Deze genereert binnen 2 minuten 5 gepersonaliseerde Sinterklaasgedichten.