Dakar Challenge

Dakar Challenge

Wie gaan de Amsterdam Dakar Challenge 2010 aan?

Martijn en Ellen vroegen ons om blikjes en zakjes te ontwerpen voor de sponsoren die ze binnen hebben gehaald met hun project. Hier is natuurlijk weer een gepersonaliseerd label van toepassing. Hiermee willen ze de sponsoren bedanken voor de actie die 6 november 2010 van start gaat. Wij van Fortune Factory willen ze met behulp van onze artikelen ondersteunen met hun project!

Hierbij een verhaaltje over de Dakar Challenge

Wij zijn Martijn Vlek en Ellen Versteeg. Samen met onze twee kinderen wonen we op een van de mooiste plekjes van Amsterdam. We delen een passie voor reizen, Afrika, een wereld vol kansen en avontuur en dit loopt dan ook als rode draad door ons leven. In het dagelijks leven begeleidt Martijn graag de aankoop van uw droomhuis of neemt hij de verkoop van uw voormalig ‘thuis’ voor zijn rekening. Ellen vliegt voor haar beroep als stewardess de hele wereld rond en is daarnaast freelance schrijfster en fotografe. Ellen reisde, woonde en werkte volgens het principe Work&Holiday eerder een jaar in Australië. Later woonde zij 5 jaar in Zuid-Afrika, voornamelijk in natuurparken. Zij ging per step met Tour d’Afrique in vier maanden tijd van Caïro naar Kaapstad, een avontuur welke zij beschrijft in haar boek ‘Nomade uit het Westen’. Martijn heeft een passie voor zeilen en geniet hier al sinds zijn zevende levensjaar volop van.dakar challenge auto

Samen vormen wij Team Flying Vlek en zien we ons jongste avontuur, in de vorm van de Dakar Challenge, met veel enthousiasme tegemoet. We zullen op 6 november 2010, in onze 42 jaar oude Ford Transit Camper, genaamd Klavertje Vier, van Amsterdam naar Dakar rijden voor de kinderen van Cool to be Me en de Jammeh Foundation.

Een sportieve rit, waarbij we met een barrel van maximaal 500 euro onze uiterste best gaan doen, Dakar te bereiken. Onze camper is compleet uitgerust met bloemetjesbehang, een als een trein lopende motor ( na heel wat uren sleutelen van Martijn) medische hulpgoederen en natuurlijk de nodige survival equipement, zoals rijplaten, jerrycans en reserve-onderdelen. Dit oude beestje zal het samen met ons moeten gaan waarmaken.

Wat is het doel van deze endurance-rit? Na Dakar rijden wij door naar Gambia om de camper met toebehoren te overhandigen aan de Jammeh Foundation in Banjul. Zij gaan de Ford gebruiken als mobiele kliniek om ook in de meer afgelegen gebieden medische hulp te kunnen bieden. Daarnaast gaan wij alles uit de kast halen om zoveel mogelijk donaties binnen te brengen voor het project ‘Cool to be Me’ in Zuid-Afrika. Dit is een scholingsprogramma waarbij o.a. kansarme kinderen technieken worden aangereikt om een ijzersterk zelfvertrouwen te ontwikkelen zodat zij de verleiding in het criminele circuit terecht te komen, weerstand kunnen bieden en juist bij kunnen dragen aan een betere, positievere  kansen scheppende leefomgeving!

Hiermee vormt Cool to be Me de basis voor een krachtig en opbouwend Zuid-Afrika!

Blijf op de hoogte via deze en onze site www.flyingvlek.nl van onze belevenissen op reis voor het Goede Doel!

Alvast hartelijk dank namens ons,
de Jammeh Foundation en de kinderen van Cool to be Me!

Martijn Vlek & Ellen Versteeg

martijn en ellen